תבשיל עדשים וסלק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- צרור מנגולד נקי מגבעול וחתוך
- 3 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- בצל גדול חתוך לקוביות
- 4 שיני שום פרוסות
- 300 גרם עדשים
- כף כמון
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- כף רסק עגבניות
- ליטר מים
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם שמן זית מטגנים את המנגולד עד השחרה. מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים.
- 2. מוסיפים את הסלק, התבלינים ורסק העגבניות. מטגנים כדקה.
- 3. מוסיפים מיץ לימון ומים ומבשלים כשעה.
- 4. מוסיפים את העדשים. מוסיפים מים לכיסוי במידת הצורך ומבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות.