סלסלת סלק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 סלקים בינוניים
- 4 כפות ארוגולה קצוצה
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- כף זעתר טרי קצוץ
- כף אורגנו טרי קצוץ
- 2 כפות שעועית ירוקה חלוטה וקצוצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 80 גרם קשיו מסוכר שבור גס
- מלח, פלפל וצ'ילי יבש גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הסלק במים עד התרככות. מסננים ומצננים.
- 2. חותכים בגובה 2 סנטימטר מכל צד למעלה ומשאירים סנטימטר באמצע לידית (ראה תמונה להמחשה).
- 3. מרוקנים את פנים הסלק בעדינות, מבלי לפגוע בידית ובדפנות.
- 4. קוצצים חלק מפנים הסלק שרוקנו ומערבבים עם שאר המרכיבים בקערה.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 6. לפני הגשה אופים את סלסילות הסלק כחמש דקות, ממלאים בסלט ומגישים.