ירקות אביב צלויים במיץ רימונים ושמן זית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 8 ראשי ארטישוק ננסי נקיים וחצויים
- 6-8 ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי
- 6-8 סלקים צבעוניים קלופים וחצויים
- 5-6 ראשי שום ירוק נקי וחצוי לשניים
- 5-6 גזרים צבעוניים קלופים וחצויים
- 3 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי
- 3/4 כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית עלי טימין
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את מיץ הרימונים עד שהוא מצטמצם לכשליש מהכמות.
- 2. מסדרים את הירקות בתבנית אפייה, ויוצקים ממיץ הרימונים המצומצם.
- 3. מזלפים על הכל שמן זית, ומפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי טימין.
- 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 25-30 דקות.