סלק ממולא בשר ברוטב רימונים
חובבי הממלואים נוטים לעיתים להתעלם מהסלק, וכמה חבל. סלקים הם נהדרים למילוי, גם בגלל בצבע הנפלא שלהם, גם בגלל שהם אינם מתפרקים, אבל בעיקר בגלל הטעם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 סלקים בינוניים
- למלית:
- 300 גרם בשר טחון
- 2 כפות אורז
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- 50 גרם צנוברים
- ביצה
- 1/2 כף בהרט
- מלח ופלפל
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- לרוטב:
- כף רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר חום
- 100 מ"ל רכז רימונים
- 2 כפות סויה
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות מיץ לימון
- כוס קולה
- כף שמן שומשום
- מים
אופן ההכנה
- 1. מרוקנים את הסלקים מליבתם.
- 2. בקערה, מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הסלקים.
- 3. בתחתית סיר מניחים את תפוחי האדמה.
- 4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ללא המים ושופכים לסיר.
- 5. מסדרים את הסלקים בגובה אחיד וממלאים את הסיר במים עד 5 ס"מ מתחת לסלקים.
- 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי.