אפיו – שורש סלרי בלימון

מתכון מאת: תמי סירקיס, מערכת וואלה!
אפיו סלט ראש סלרי. נמרוד סונדרס
אפיו סלט ראש סלרי

מצרכים

  • להכנת 4-6 מנות:
  • 3 ראשי סלרי גדולים
  • 8 גזרים
  • שליש כוס שמן
  • כוס וחצי מים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס מיץ לימון טרי
  • להגשה:
  • חצי כוס עלי שמיר (או פטרוזיליה) קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומקלפים את הירקות ופורסים דק.
  • 2. מסדרים בסיר את הסלרי בשכבות וביניהם את הגזר. מערבבים את השמן עם המים והתבלינים, ויוצקים על הירקות. מביאים את הנוזלים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש.
  • 3. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהירקות רכים. מוסיפים את מיץ הלימון, ומחממים עוד דקה.
  • 4. מכבים את האש ומצננים עד שהתבשיל מגיע לטמפרטורת החדר. מוסיפים את השמיר או הפטרוזיליה ומגישים קר. המנה משתבחת יום-יומיים אחרי ההכנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully