אפיו שורש סלרי בלימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת 4-6 מנות:
- 3 ראשי סלרי גדולים
- 8 גזרים
- שליש כוס שמן
- כוס וחצי מים
- מלח, פלפל שחור
- 1 כוס מיץ לימון טרי
- להגשה:
- חצי כוס עלי שמיר (או פטרוזיליה) קצוצים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים ומקלפים את הירקות ופורסים דק.
- 2. מסדרים בסיר את הסלרי בשכבות וביניהם את הגזר. מערבבים את השמן עם המים והתבלינים, ויוצקים על הירקות. מביאים את הנוזלים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש.
- 3. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהירקות רכים. מוסיפים את מיץ הלימון, ומחממים עוד דקה.
- 4. מכבים את האש ומצננים עד שהתבשיל מגיע לטמפרטורת החדר. מוסיפים את השמיר או הפטרוזיליה ומגישים קר. המנה משתבחת יום-יומיים אחרי ההכנה.