וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות אפויים בחומץ

מעין כבושים חמוצים-מתוקים וצבעוניים, שאפשר להגיש כתוספת או לאכול כמות שהם

מתכון מאת: דורעם גונט, הארץ - פרינט

ירקות אפויים בחומץ. דורעם גונט,
ירקות אפויים בחומץ/דורעם גונט

מצרכים למתכון

  • 4 מנות:
  • 4 פלפלים מוצקים וכבדים (רצוי לערבב אדומים וצהובים), חתוכים לקוביות גדולות
  • 350 גרם גזר, קלוף ופרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי כחצי ס"מ
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס לפרוסות עבות
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים לרצועות באורך כשני סנטימטרים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חומץ
  • צרור קטן של עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. בתבנית עמוקה שתכיל את הירקות בצפיפות מפזרים את הפלפלים, הגזר, הבצל, הסלרי והפלפל החריף. מתבלים במלח ובסוכר, ויוצקים את החומץ.
  • 2. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהירקות מבושלים אך עדיין שומרים על פריכות (זה קורה אחרי 60-90 דקות, וכדאי לבדוק מדי פעם כדי להוציא את הירקות בזמן, לפני שהם קורסים).
  • 3. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להצטננות מלאה. במספריים חדים גוזרים מעל הירקות כמה עלי נענע רעננים. שומרים במקרר, שם הירקות יחזיקו מעמד כמה ימים בלי בעיה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully