ירקות אפויים בחומץ
מעין כבושים חמוצים-מתוקים וצבעוניים, שאפשר להגיש כתוספת או לאכול כמות שהם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 מנות:
- 4 פלפלים מוצקים וכבדים (רצוי לערבב אדומים וצהובים), חתוכים לקוביות גדולות
- 350 גרם גזר, קלוף ופרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי כחצי ס"מ
- 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס לפרוסות עבות
- 2 מקלות סלרי, חתוכים לרצועות באורך כשני סנטימטרים
- 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)
- 1 כפית מלח
- 3 כפות סוכר
- 1 כוס חומץ
- צרור קטן של עלי נענע
אופן ההכנה
- 1. בתבנית עמוקה שתכיל את הירקות בצפיפות מפזרים את הפלפלים, הגזר, הבצל, הסלרי והפלפל החריף. מתבלים במלח ובסוכר, ויוצקים את החומץ.
- 2. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהירקות מבושלים אך עדיין שומרים על פריכות (זה קורה אחרי 60-90 דקות, וכדאי לבדוק מדי פעם כדי להוציא את הירקות בזמן, לפני שהם קורסים).
- 3. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להצטננות מלאה. במספריים חדים גוזרים מעל הירקות כמה עלי נענע רעננים. שומרים במקרר, שם הירקות יחזיקו מעמד כמה ימים בלי בעיה.