וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות אפויים בחומץ

מעין כבושים חמוצים-מתוקים וצבעוניים, שאפשר להגיש כתוספת או לאכול כמות שהם

מתכון מאת: דורעם גונט, הארץ - פרינט

ירקות אפויים בחומץ. דורעם גונט,
ירקות אפויים בחומץ/דורעם גונט

מצרכים למתכון

  • 4 מנות:
  • 4 פלפלים מוצקים וכבדים (רצוי לערבב אדומים וצהובים), חתוכים לקוביות גדולות
  • 350 גרם גזר, קלוף ופרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי כחצי ס"מ
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס לפרוסות עבות
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים לרצועות באורך כשני סנטימטרים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חומץ
  • צרור קטן של עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. בתבנית עמוקה שתכיל את הירקות בצפיפות מפזרים את הפלפלים, הגזר, הבצל, הסלרי והפלפל החריף. מתבלים במלח ובסוכר, ויוצקים את החומץ.
  • 2. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהירקות מבושלים אך עדיין שומרים על פריכות (זה קורה אחרי 60-90 דקות, וכדאי לבדוק מדי פעם כדי להוציא את הירקות בזמן, לפני שהם קורסים).
  • 3. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להצטננות מלאה. במספריים חדים גוזרים מעל הירקות כמה עלי נענע רעננים. שומרים במקרר, שם הירקות יחזיקו מעמד כמה ימים בלי בעיה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully