וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט בריאות עם בטטות

מתכון מאת: אוהד קורי, מערכת וואלה

סלט עם קוביות בטטה בקפה לואיז. אנטולי מיכאלו,
סלט עם קוביות בטטה בקפה לואיז/אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 100 גרם שיבולת שועל
  • 1 בטטה בינונית
  • 50 גרם גבינת פטה עיזים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 2 חופנים בייבי תרד
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים חמים בסיר וחולטים את שיבולת השועל עד לדרגה שהיא מתרככת מעט. מסננים במסננת עד שכל הנוזלים יוצאים, ומצננים.
  • 2. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות שוות, של 2X2 ס"מ. מערבבים עם מעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, כ-5 דקות. הבטטה צריכה להתרכך, אך לא להיות רכה ומעוכה מדי.
  • 3. חותכים את גבינת העיזים לקוביות של 1X1 ס"מ.
  • 4. מצננים את שיבולת השועל והבטטות, ורק אחרי שהתקררו מערבבים אותן בעדינות בקערה יחד עם שאר הרכיבים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח (הגבינה כבר מלוחה).

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully