סלט בריאות עם בטטות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 100 גרם שיבולת שועל
- 1 בטטה בינונית
- 50 גרם גבינת פטה עיזים
- 50 גרם חמוציות מיובשות
- 8 עגבניות שרי חצויות
- 2 חופנים בייבי תרד
- מיץ מחצי לימון
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים חמים בסיר וחולטים את שיבולת השועל עד לדרגה שהיא מתרככת מעט. מסננים במסננת עד שכל הנוזלים יוצאים, ומצננים.
- 2. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות שוות, של 2X2 ס"מ. מערבבים עם מעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, כ-5 דקות. הבטטה צריכה להתרכך, אך לא להיות רכה ומעוכה מדי.
- 3. חותכים את גבינת העיזים לקוביות של 1X1 ס"מ.
- 4. מצננים את שיבולת השועל והבטטות, ורק אחרי שהתקררו מערבבים אותן בעדינות בקערה יחד עם שאר הרכיבים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח (הגבינה כבר מלוחה).