כתומים צלויים בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ
- 4 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות ל"פלחים"
- דלורית בגודל בינוני, קלופה וחתוכה גס
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כף מלח גס (או לפי הטעם)
- 3 ענפי טימין ו/או רוזמרין (אפשר גם בלי)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום גבוה, כ-220 מעלות. מכינים תבנית רחבה (תבנית תנור) עם נייר אפיה.
- 2. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם השמן, המלח וענפי הטימין/רוזמרין.
- 3. מעבירים את הירקות לתבנית, ואופים כ-25 דקות עד שהירקות צלויים ושחומים (נזהרים שלא ישרפו).
- 4. במידה ולא בטוחים אם הירקות מוכנים, נועצים סכין חדה בבטטה או בדלורית ובודקים (הגזר יהיה פחות רך מהן).