כתומים צלויים בתנור

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה!
כתומים צלויים בתנור. עופרי זוטא, מערכת וואלה!
כתומים צלויים בתנור(צילום: עופרי זוטא)

מצרכים

  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ
  • 4 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות ל"פלחים"
  • דלורית בגודל בינוני, קלופה וחתוכה גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כף מלח גס (או לפי הטעם)
  • 3 ענפי טימין ו/או רוזמרין (אפשר גם בלי)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה, כ-220 מעלות. מכינים תבנית רחבה (תבנית תנור) עם נייר אפיה.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם השמן, המלח וענפי הטימין/רוזמרין.
  • 3. מעבירים את הירקות לתבנית, ואופים כ-25 דקות עד שהירקות צלויים ושחומים (נזהרים שלא ישרפו).
  • 4. במידה ולא בטוחים אם הירקות מוכנים, נועצים סכין חדה בבטטה או בדלורית ובודקים (הגזר יהיה פחות רך מהן).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully