מתכונים חמים

כתומים צלויים בתנור

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

כתומים צלויים בתנור (צילום: מערכת וואלה! NEWS, עופרי זוטא)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ
  • 4 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות ל"פלחים"
  • דלורית בגודל בינוני, קלופה וחתוכה גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כף מלח גס (או לפי הטעם)
  • 3 ענפי טימין ו/או רוזמרין (אפשר גם בלי)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה, כ-220 מעלות. מכינים תבנית רחבה (תבנית תנור) עם נייר אפיה.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם השמן, המלח וענפי הטימין/רוזמרין.
  • 3. מעבירים את הירקות לתבנית, ואופים כ-25 דקות עד שהירקות צלויים ושחומים (נזהרים שלא ישרפו).
  • 4. במידה ולא בטוחים אם הירקות מוכנים, נועצים סכין חדה בבטטה או בדלורית ובודקים (הגזר יהיה פחות רך מהן).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully