וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה טבעוני במרק דלעת

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

קובה. דנה מאירזון
קובה

מצרכים למתכון

  • למעטפת:
  • 2 כוסות סולת מלאה (אפשר גם רגילה)
  • כף שמן
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס מים
  • קערת מים
  • למילוי פטריות:
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות פטריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית בהרט
  • למילוי סויה:
  • 1/2 כוס שבבי סויה (להשיג ברשתות אורגניות)
  • 3/4 כוס מים רתוחים
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה
  • כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • למרק דלעת:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל
  • 500 גרם דלעת
  • 1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
  • כף בהרט
  • 1/2 כף פפריקה
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • 1/2 לימון
  • כף סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בצד קערה עם מים ודואגים לשמור על ידיים רטובות כל זמן ההכנה.
  • 2. מערבבים סולת עם שמן, מלח ופלפל בקערה ומוסיפים מים. לשים את התערובת ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהבצק סופח את הנוזלים. הבצק אמור להיות רך אך לא מדי.
  • 3. לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לכדור ומשטחים על כף היד.
  • 4. מכינים מילוי בצל ופטריות: קוצצים את הבצל והפטריות.
  • 5. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 6. או מכינים מילוי שבבי סויה: משרים את שבבי הסויה במים הרתוחים עד שהם מתרככים. שוטפים, מסננים וסוחטים היטב.
  • 7. מטגנים בצל, מוסיפים לו את הסויה והתבלינים ומקפיצים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 8. מגלגלים מעט מהמילוי לכדור ומניחים במרכז הבצק.
  • 9. עם היד השניה תופסים את המילוי, הופכים ומשחררים את היד האוחזת בבצק.
  • 10. אצבעות היד הפנויה צובטות את שולי הבצק וסוגרות אותו סביב המילוי.
  • 11. מהדקים ומגלגלים לכדור.
  • 12. מכינים את המרק: קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
  • 13. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
  • 14. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.
  • 15. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  • 16. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
  • 17. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
  • 18. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
  • 19. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully