סלט סלקים צלויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 סלקים
- 1 כוס מלח גס
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 3 כפיות סילאן תמרים
- 1 פלפל אדום חריף
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- מלח גס, פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים מלח גס בתבנית אפייה. מניחים את הסלקים על המלח וצולים בתנור למשך שעה, עד שהם רכים לחלוטין.
- 2. קולפים את הסלקים וחותכים לפלחים. מעבירים לקערה.
- 3. מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
- לגיוון והגשה: מומלץ לעטר בעלי נענע, עלי כוסברה, ו/או שקדים פרוסים וקלויים.