- 1. מבשלים את הסלק בקליפתו, עד שהסלק מוכן, אבל לא רק לגמרי (בודקים בעזרת נעיצת מזלג: המזלג צריך לחדור בקלות, אבל שעדיין תהיה התנגדות), כ-20-25 דקות.
-
- 2. מקררים את הסלק לגמרי, קולפים וקוצצים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים את שמן הזית והחומץ ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים בצד (את שלבים 1-2 אפשר להכין אפילו יום מראש, וטעמו של הסלק רק ישביח).
-
- 3. חוצים את האבוקדו, מגלענים, ומרוקנים את החצאים מבשר האבוקדו. קוצצים את האבוקדו לקוביות (לא מועכים).
-
- 4. קוצצים דק את השאלוט או את הבצל הירוק ומוסיפים לאבוקדו. מוסיפים גם את מיץ הלימון ואת הטבסקו, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות, כדי לא למעוך לגמרי את האבוקדו.
-
- 5. מגישים את הסלט בכוס שקופה: עורכים שכבה של האבוקדו, ומעליה הסלק.