וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט סלק ואבוקדו

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

סלט סלק ואבוקדו. צבי טריגר
סלט סלק ואבוקדו

מצרכים למתכון

  • המצרכים:
  • 1 סלק בינוני
  • 1 אבוקדו בשל
  • 1 כפית חומץ פטל (אם אין, אפשר להחליף בחומץ יין לבן או אדום, או בבלסמי עדין מאוד)
  • ½ כפית שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 4 טיפות רוטב טבסקו (אפשר יותר או פחות, לפי מידת החריפות הרצויה לכם)
  • 1 שאלוט (או החלק הלבן של בצל ירוק אחד)
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הסלק בקליפתו, עד שהסלק מוכן, אבל לא רק לגמרי (בודקים בעזרת נעיצת מזלג: המזלג צריך לחדור בקלות, אבל שעדיין תהיה התנגדות), כ-20-25 דקות.
  • 2. מקררים את הסלק לגמרי, קולפים וקוצצים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים את שמן הזית והחומץ ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים בצד (את שלבים 1-2 אפשר להכין אפילו יום מראש, וטעמו של הסלק רק ישביח).
  • 3. חוצים את האבוקדו, מגלענים, ומרוקנים את החצאים מבשר האבוקדו. קוצצים את האבוקדו לקוביות (לא מועכים).
  • 4. קוצצים דק את השאלוט או את הבצל הירוק ומוסיפים לאבוקדו. מוסיפים גם את מיץ הלימון ואת הטבסקו, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות, כדי לא למעוך לגמרי את האבוקדו.
  • 5. מגישים את הסלט בכוס שקופה: עורכים שכבה של האבוקדו, ומעליה הסלק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully