וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אבוקדו וגרגרי חומוס

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

אבוקדו חומוס ותרד. מערכת וואלה
אבוקדו חומוס ותרד

מצרכים למתכון

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • רבע קילו עלי תרד צעירים
  • 2 אבוקדו בשלים
  • 3-2 ביצים קשות
  • לרוטב:
  • מיץ מלימון
  • רבע כוס יוגורט סמיך
  • שן שום כתושה
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • להגשה:
  • מעט עירית קצוצה דק
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • 2 כפות שומשום
  • כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. משרים את גרגרי החומוס במשך לילה בקערה עם מים. למחרת מסננים, שוטפים ומבשלים במי מלח עד שהחומוס מתרכך אך לא רך מדי. מסננים, מצננים מעט ושוטחים בצלחת הגשה.
  • 2. שוטפים את עלי התרד, צעירים ככל שניתן, מייבשים ומוסיפים לחומוס.
  • 3. קולפים את האבוקדו, חוצים לאורך, מרחיקים את הגלעין ופורסים לאורך, מפזרים על התרד והחומוס.
  • 4. קולפים את הביצים, חותכים לאורך לרבעים ומניחים בעדינות על הסלט.
  • 5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומזליפים על הסלט, מבלי לערבב. מפזרים מעל עירית ובוזקים פפריקה.
  • 6. קולים את השומשום במחבת כבדה עם מעט שמן זית תוך ערבוב, רק עד שהשומשום מזהיב, מבלי לחרוך. מסירים מהאש ומפזרים על הסלט. מערבבים ליד השולחן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully