וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אבוקדו וגרגרי חומוס

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

אבוקדו חומוס ותרד. מערכת וואלה
אבוקדו חומוס ותרד

מצרכים למתכון

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • רבע קילו עלי תרד צעירים
  • 2 אבוקדו בשלים
  • 3-2 ביצים קשות
  • לרוטב:
  • מיץ מלימון
  • רבע כוס יוגורט סמיך
  • שן שום כתושה
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • להגשה:
  • מעט עירית קצוצה דק
  • פפריקה חריפה ומתוקה
  • 2 כפות שומשום
  • כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. משרים את גרגרי החומוס במשך לילה בקערה עם מים. למחרת מסננים, שוטפים ומבשלים במי מלח עד שהחומוס מתרכך אך לא רך מדי. מסננים, מצננים מעט ושוטחים בצלחת הגשה.
  • 2. שוטפים את עלי התרד, צעירים ככל שניתן, מייבשים ומוסיפים לחומוס.
  • 3. קולפים את האבוקדו, חוצים לאורך, מרחיקים את הגלעין ופורסים לאורך, מפזרים על התרד והחומוס.
  • 4. קולפים את הביצים, חותכים לאורך לרבעים ומניחים בעדינות על הסלט.
  • 5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומזליפים על הסלט, מבלי לערבב. מפזרים מעל עירית ובוזקים פפריקה.
  • 6. קולים את השומשום במחבת כבדה עם מעט שמן זית תוך ערבוב, רק עד שהשומשום מזהיב, מבלי לחרוך. מסירים מהאש ומפזרים על הסלט. מערבבים ליד השולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully