- 1. משרים את גרגרי החומוס במשך לילה בקערה עם מים. למחרת מסננים, שוטפים ומבשלים במי מלח עד שהחומוס מתרכך אך לא רך מדי. מסננים, מצננים מעט ושוטחים בצלחת הגשה.
-
- 2. שוטפים את עלי התרד, צעירים ככל שניתן, מייבשים ומוסיפים לחומוס.
-
- 3. קולפים את האבוקדו, חוצים לאורך, מרחיקים את הגלעין ופורסים לאורך, מפזרים על התרד והחומוס.
-
- 4. קולפים את הביצים, חותכים לאורך לרבעים ומניחים בעדינות על הסלט.
-
- 5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומזליפים על הסלט, מבלי לערבב. מפזרים מעל עירית ובוזקים פפריקה.
-
- 6. קולים את השומשום במחבת כבדה עם מעט שמן זית תוך ערבוב, רק עד שהשומשום מזהיב, מבלי לחרוך. מסירים מהאש ומפזרים על הסלט. מערבבים ליד השולחן.