סלט סלק חם עם בורגול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 1 כוסות בורגול גס
- 2 סלקים אפויים חתוכים לקוביות
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים או ערמונים קלויים
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים בורגול עם מים רותחים עד למעט מעל כיסויו. ממתינים כעשרים דקות עד שהבורגול רך . מסננים היטב, מערבבים בעזרת שני מזלגות ומעבירים לקערה.
- 2. מוסיפים קוביות סלק, עשבי תיבול, מיץ לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מפזרים מעל גפרורי שקדים קלויים.