מאפה פילו סביח

אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה. אבי ביטון, השף של "אדורה" אופה גרסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • בצק פילו
  • למילוי:
  • 3 ביצים חומות (שבושלו במים עם מלח ותיון 5-6 שעות)
  • 2 חצילים שנקלו 5-6 דקות מכל צד על להבה גבוהה מאוד (רק בשר החציל)
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים עד לריכוך ומקולפים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • 3-4 כפות שמן זית
  • תרסיס שמן זית
  • להגשה:
  • כוס טחינה מוכנה
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • פלפל ירוק חריף פרוס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים למילוי ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. חותכים את עלי הפילו לריבועים של 20 ס"מ מרובע.
  • 3. שמים מעט מהתערובת ומקפלים כמו אריזה. מניחים על מגש אפייה.
  • 4. מושחים את עלי הפילו בתרסיס שמן זית ואופים בחום של 250 מעלות 10 דקות עד להזהבה.
  • 5. מגישים עם טחינה, עגבניות ופלפל חריף.
  • סביח

  • סביח מנצח של פלאפל גבאי

  • סטרומבולי

  • מאפה תפוחי אדמה ובולונז

  • פוקאצ'ה כוסמין וירקות קלויים

  • סמוסה של אנננדה

  • "עוגת" עלי גפן משגעת

  • מאפינס קישואים ושיבולת שועל

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • אוזני המן במילוי תפוחי אדמה

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

  • בואיקוס ממולאים פטה וחציל קלוי

  • לביבות דלעת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully