מאפה פילו סביח
אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה. אבי ביטון, השף של "אדורה" אופה גרסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- בצק פילו
- למילוי:
- 3 ביצים חומות (שבושלו במים עם מלח ותיון 5-6 שעות)
- 2 חצילים שנקלו 5-6 דקות מכל צד על להבה גבוהה מאוד (רק בשר החציל)
- 2 תפוחי אדמה מבושלים עד לריכוך ומקולפים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור בצל ירוק קצוץ
- מלח
- פלפל
- 3-4 כפות שמן זית
- תרסיס שמן זית
- להגשה:
- כוס טחינה מוכנה
- 2 עגבניות קצוצות דק
- פלפל ירוק חריף פרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים למילוי ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. חותכים את עלי הפילו לריבועים של 20 ס"מ מרובע.
- 3. שמים מעט מהתערובת ומקפלים כמו אריזה. מניחים על מגש אפייה.
- 4. מושחים את עלי הפילו בתרסיס שמן זית ואופים בחום של 250 מעלות 10 דקות עד להזהבה.
- 5. מגישים עם טחינה, עגבניות ופלפל חריף.