וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה פילו סביח

אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה. אבי ביטון, השף של "אדורה" אופה גרסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • בצק פילו
  • למילוי:
  • 3 ביצים חומות (שבושלו במים עם מלח ותיון 5-6 שעות)
  • 2 חצילים שנקלו 5-6 דקות מכל צד על להבה גבוהה מאוד (רק בשר החציל)
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים עד לריכוך ומקולפים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • 3-4 כפות שמן זית
  • תרסיס שמן זית
  • להגשה:
  • כוס טחינה מוכנה
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • פלפל ירוק חריף פרוס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים למילוי ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. חותכים את עלי הפילו לריבועים של 20 ס"מ מרובע.
  • 3. שמים מעט מהתערובת ומקפלים כמו אריזה. מניחים על מגש אפייה.
  • 4. מושחים את עלי הפילו בתרסיס שמן זית ואופים בחום של 250 מעלות 10 דקות עד להזהבה.
  • 5. מגישים עם טחינה, עגבניות ופלפל חריף.
  • סביח

  • סביח מנצח של פלאפל גבאי

  • פשטידת מצות (מינה)

  • בורקיטס במילוי חציל קלוי

  • ספגטי פרימוורה

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

  • פיצה לבנה עם תפוחי אדמה

  • לביבות דלעת

  • בואיקוס ממולאים פטה וחציל קלוי

  • גראטן קולרבי ותפוחי אדמה

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • פלאפל עם חציל קלוי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully