מתכונים חמים

ביצה עלומה פריכה עם פטריות

הטריק לביצה עלומה מוצלחת במיוחד היא במעטפת שלה, ובמעבר המיידי שלה למי קרח. כך תקבלו ביצה פריכה, טעימה במיוחד. כשמשלבים גם אוסף פטריות זוכים לארוחת בוקר מלכותית.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מנות לסוכות בברנז'ה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 ביצים
  • כף חומץ טבעי
  • כוס פטריות שמפיניון
  • כוס פטריות יער
  • 3 יחידות פטריות פורטובלו
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות קמח
  • 1 ביצה לבלילה
  • כוס פירורי לחם או פנקו
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים 3 כוסות מים בסיר שטוח עם החומץ. שוברים את הביצים לקערה (כל ביצה בנפרד) מוזגים את הביצה למים תוך כדי ערבוב עדין (החלבון אמור לעטוף את החלמון). מבשלים שתי דקות בערך ומוציאים למי קרח.
  • 2. חותכים את הפטריות גס, מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הפטריות וצורבים היטב. מוסיפים את השום הפרוס, היין הלבן ומערבבים עד שהפטריות זהובות. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • 3. מוציאים את הביצה ממי הקרח, מקמחים בעדינות, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  • מניחים את הביצה על הפטריות ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully