טרין כרישה

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
מתכוני כרישה. אפיק גבאי
מתכוני כרישה

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 8 כרישות עבות (החלק הלבן ומעט מהחלק הירוק)
  • 4 גזרים צבעוניים (גזר סגול וגזר כתום)
  • 200 גרם גבינת עזים (דוגמת פרומעז)
  • 2 כפות דבש
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית עלי טימין
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס יין לבן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הכרישה לאורך לחתיכות בגודל תבנית טרין (20*5) וחולטים במים רותחים עם הרבה מלח למשך 10 דקות (יש לדאוג שהמים לא יבעבעו חזק אלא ברתיחה עדינה), עד להתרככות, אך לא להתפרקות הכרישה. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. חותכים את הגזרים לרבעים, מעבירים לתבנית ומוסיפים את החמאה והיין הלבן. מכסים ואופים למשך 20 דקות, עד לדרגת אל-דנטה.
  • 3. הרכבת המנה: מצפים את החלק הפנימי של תבנית טרין בנייר נצמד, ומתחילים לסדר שכבות – שכבה של כרישה מתובלת, שכבת גזרים, שכבת גבינת עיזים מהודקת לגודל התבנית, שכבת גזר נוספת ומעליה שכבה של כרישה.
  • 4. מערבבים 2 כפות שמן זית ו-1 כף דבש, ושופכים מעל הטרין.
  • 5. מכסים בניילון נצמד, מניחים מעל משקולת, ומצננים במשך כשעתיים במקרר.
  • 6. הגשת המנה: הופכים את תבנית הטרין על צלחת הגשה, מסירים את הניילון ובעזרת סכין חד פורסים.
  • 7. מערבבים את שמן הזית הנותר, מיץ הלימון, הדבש, הטימין מלח ופלפל לפי הטעם, ומוזגים מעל המנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully