וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי עם פירה כרישה

בנואה וינוז, שף קונדיטור ב"דיקסי"

מתכון מאת: דנה מלמד, בנואה וינוז ועינת גרוס, מערכת וואלה!

דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס. יורם כהן, מערכת וואלה!
דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס/יורם כהן

מצרכים למתכון

  • חומרים לניוקי:
  • קילו תפו"א
  • 30 גרם חמאה
  • חלמון ביצה
  • קמח לפי הצורך (כ-100 גרם)
  • לפירה כרישה:
  • 1 כרישה צעירה ונקייה
  • 30 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הניוקי: מבשלים תפו"א במים חמים עם מלח עד שמתרכך. מועכים לפירה ומחזירים לסיר לייבוש תוך כדי ערבוב תמידי (עד שלא יוצאים הרבה אדים).
  • 2. מורידים מהאש. מוסיפים חמאה וחלמון ומערבבים היטב.
  • 3. "לשים" את הפירה עם הקמח. טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח אם צריך. מוסיפים קמח לפי הצורך, המטרה היא לקבל "בצק" רך אבל יציב.
  • 4. יוצרים נקניקים וחותכים מהם את הניוקי. מקררים.
  • 5. מכינים את הכרישה: פורסים לפרוסות דקות את הכרישה (עם החלק הירוק).
  • 6. מטגנים על אש נמוכה עם החמאה ומעט מים עד לריכוך הכרישה.
  • 7. טוחנים את הכרישה, מתבלים במלח ופלפל.
  • 8. בסיר מרתיחים מים עם מלח. זורקים את הניוקי במים הרותחים ומוציאים כשמתחילים לצוף.
  • 9. במחבת מערבבים את פירה הכרישה והניוקי.
  • 10. מסדרים בצלחת. מזלפים מעט שמן כמהין ומפזרים שבבי פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully