- 1. מכינים את הניוקי: מבשלים תפו"א במים חמים עם מלח עד שמתרכך. מועכים לפירה ומחזירים לסיר לייבוש תוך כדי ערבוב תמידי (עד שלא יוצאים הרבה אדים).
-
- 2. מורידים מהאש. מוסיפים חמאה וחלמון ומערבבים היטב.
-
- 3. "לשים" את הפירה עם הקמח. טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח אם צריך. מוסיפים קמח לפי הצורך, המטרה היא לקבל "בצק" רך אבל יציב.
-
- 4. יוצרים נקניקים וחותכים מהם את הניוקי. מקררים.
-
- 5. מכינים את הכרישה: פורסים לפרוסות דקות את הכרישה (עם החלק הירוק).
-
- 6. מטגנים על אש נמוכה עם החמאה ומעט מים עד לריכוך הכרישה.
-
- 7. טוחנים את הכרישה, מתבלים במלח ופלפל.
-
- 8. בסיר מרתיחים מים עם מלח. זורקים את הניוקי במים הרותחים ומוציאים כשמתחילים לצוף.
-
- 9. במחבת מערבבים את פירה הכרישה והניוקי.
-
- 10. מסדרים בצלחת. מזלפים מעט שמן כמהין ומפזרים שבבי פרמזן.