- 1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהם רכים. כשמוכן, מסננים מהמים, שמים בקערה ומצננים לגמרי.
-
- 2. מוסיפים לתפוחי האדמה את המלח והשמן ומועכים יחד למחית חלקה ללא גושים. מנפים את הקמח לקערה נפרדת ומוסיפים למחית, כף אחרי כף, תוך ערבוב ומעיכה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
-
- 3. מחלקים את הבצק ל-4-6 חלקים ויוצרים מכל חלק נחש בעובי אצבע סטנדרטית. חותכים את הנחשים לפיסות באורך כ-2 ס"מ. המהדרין יכולים בשלב זה לגלגל כל חלק על שיני מזלג כדי שייווצרו פסים כמו ניוקי "אמיתיים", אבל זה ממש לא חובה.
-
- 4. מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים וקצת מלח. כשהמים רותחים "זורקים" פנימה את הניוקי (רצוי בכמה נגלות) ומבשלים. כשהם צפים הם מוכנים. מוציאים למסננת או- עדיף- ישר לתוך רוטב. אפשר להגיש עם כל רוטב אהוב עליכם- עגבניות, שמנת, פסטו ועוד.