- 1. מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות.
-
- 2. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה ומתבלים במלח, פלפל וזנגביל. מערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
-
- 3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך ערבוב עד שמתחיל להשחים.
-
- 4. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, על אש נמוכה.
-
- 5. מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית מהתערובת לניוקי ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. בכל פעם שהניוקי צפים, מוציאים מיד לקערה. ממשיכים כך עם שארית התערובת.
-
- 6. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הניוקי ומגישים מיד.