- 1. חותכים את החציל לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ. מברישים במעט שמן זית ומניחים בתבנית על גביי נייר אפייה. בוזקים על הפרוסות סוכר.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, למשך 25 דקות.
-
- 2. מעבירים לקערה את החצילים האפויים, הריקוטה, שום, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. בעזרת בלנדר מוט טוחנים הכל לקרם אחיד.
-
- 3. מוסיפים לקרם את הבצל הקצוץ. מערבבים ומתקנים תיבול.
-
- 4. מכינים את טוויל הפרמזן: על גבי דף סיליקון מפזרים "גבעות" של פרמזן. 20 גרם כל גבעה.
-
- 5. מניחים נייר אפייה מעל הגבעות, ומעליו עוד תבנית, שתשטח אותן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות, ל-15 דקות.
-
- 6. מוציאים ומקררים, ורק ואז מקלפים את דפי הפרמזן בעזרת מרית.
-
- 7. יוצקים את קרם החצילים על צלחות, ונועצים בכל אחד מהם טוויל פרמזן.