חצילים עם טוויל פרמזן

מתכון מאת: אמיר שולר, מערכת וואלה!
קרם חצילים פרמזן. ניר קידר
קרם חצילים פרמזן

מצרכים

  • 2 חצילים גדולים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 6 שיני שום
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות סוכר
  • 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את החציל לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ. מברישים במעט שמן זית ומניחים בתבנית על גביי נייר אפייה. בוזקים על הפרוסות סוכר.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, למשך 25 דקות.
  • 2. מעבירים לקערה את החצילים האפויים, הריקוטה, שום, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. בעזרת בלנדר מוט טוחנים הכל לקרם אחיד.
  • 3. מוסיפים לקרם את הבצל הקצוץ. מערבבים ומתקנים תיבול.
  • 4. מכינים את טוויל הפרמזן: על גבי דף סיליקון מפזרים "גבעות" של פרמזן. 20 גרם כל גבעה.
  • 5. מניחים נייר אפייה מעל הגבעות, ומעליו עוד תבנית, שתשטח אותן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות, ל-15 דקות.
  • 6. מוציאים ומקררים, ורק ואז מקלפים את דפי הפרמזן בעזרת מרית.
  • 7. יוצקים את קרם החצילים על צלחות, ונועצים בכל אחד מהם טוויל פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully