עלי מנגולד ממולאים בקולה

המתכון הזה עשוי להישמע קצת לא שגרתי בתחילה, אבל כשלוקחים את הביס הראשון, מבינים הכל, כשהמתיקות של הקולה מייצרת ניגודיות לטעם המר של המנגולד.

מתכון מאת: שי טנא, מערכת וואלה!
מנגולד ממולא בביסטרו הכובשים. אפיק גבאי
מנגולד ממולא בביסטרו הכובשים

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 12 עלי מנגולד גדולים
  • 300 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס אורז שטוף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 50 גרם מישמשים יבשים קצוצים
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם שזיפים יבשים קצוצים
  • 1/2 כפית בהרט לקציצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 2 כוסות קולה
  • 3 כפות סילאן
  • 1 צ'ילי טרי
  • כף סויה
  • 2 כפות חומץ
  • כף מיץ לימון
  • כף רסק עגבניות
  • תפוח אדמה בינוני פרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מטפלים בעלים: מסירים את העורק הלבן והעבה, חולטים את העלים במים רותחים ומעבירים למי קרח.
  • 2. להכנת המילוי: מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • 3. מחלקים את המילוי ל-12 קציצות.
  • 4. פורשים עלה חלוט של מנגולד ומניחים קציצה אחת בחלק התחתון, שקרוב לגבעול. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
  • 5. לוקחים סיר רחב ושטוח, שיכול להכיל את כל הממולאים בשכבה אחת. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
  • 6. מוסיפים את כל מרכיבים הרוטב, מביאים לרתיחה כדקה ומכבים את האש.
  • 7. מניחים את הממולאים בסיר, כשצד התפר מונח כלפי מטה. משלימים מים בסיר כמעט עד גובה הממולאים, ומבשלים על אש נמוכה, ללא רתיחה, כשעה.
  • 8. מגישים לשלוחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully