וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי מנגולד ממולאים בקולה

המתכון הזה עשוי להישמע קצת לא שגרתי בתחילה, אבל כשלוקחים את הביס הראשון, מבינים הכל, כשהמתיקות של הקולה מייצרת ניגודיות לטעם המר של המנגולד.

מתכון מאת: שי טנא, מערכת וואלה

מנגולד ממולא בביסטרו הכובשים. אפיק גבאי
מנגולד ממולא בביסטרו הכובשים

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 12 עלי מנגולד גדולים
  • 300 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס אורז שטוף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 50 גרם מישמשים יבשים קצוצים
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם שזיפים יבשים קצוצים
  • 1/2 כפית בהרט לקציצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 2 כוסות קולה
  • 3 כפות סילאן
  • 1 צ'ילי טרי
  • כף סויה
  • 2 כפות חומץ
  • כף מיץ לימון
  • כף רסק עגבניות
  • תפוח אדמה בינוני פרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מטפלים בעלים: מסירים את העורק הלבן והעבה, חולטים את העלים במים רותחים ומעבירים למי קרח.
  • 2. להכנת המילוי: מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • 3. מחלקים את המילוי ל-12 קציצות.
  • 4. פורשים עלה חלוט של מנגולד ומניחים קציצה אחת בחלק התחתון, שקרוב לגבעול. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
  • 5. לוקחים סיר רחב ושטוח, שיכול להכיל את כל הממולאים בשכבה אחת. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
  • 6. מוסיפים את כל מרכיבים הרוטב, מביאים לרתיחה כדקה ומכבים את האש.
  • 7. מניחים את הממולאים בסיר, כשצד התפר מונח כלפי מטה. משלימים מים בסיר כמעט עד גובה הממולאים, ומבשלים על אש נמוכה, ללא רתיחה, כשעה.
  • 8. מגישים לשלוחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully