- 1. מחממים תנור לחום מקסימלי. קולים את הפלפלים עד שהם מתרככים (משהו כמו רבע שעה).
-
- 2. מכינים את הרוטב: מתחילים מהבצל, מטגנים עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את יתר החומרים (פרט לבזיליקום) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל מכוסה כחצי שעה. מוסיפים את הבזיליקום ומבשלים עוד חמש דקות.
-
- 3. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת גדולה. מזהיבים את הבצל מספר דקות ומוסיפים גזר וסלרי. מערבבים. מוסיפים את בשר הטלה ומערבבים היטב כדי למנוע גושים. ממשיכים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים, מתבלים ומוסיפים בורגול, פטרוזיליה, כוסברה ונענע. מערבבים.
-
- 4. מוזגים מים רותחים בכמות שתכסה את התערובת בחצי ס"מ. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כעשר דקות.
-
- 5. מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים מגרעינים. שומרים את ה"מכסים" בצד.
-
- 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 7. יוצקים מעט מהרוטב לתבנית. ממלאים כל פלפל בעדינות בתערובת. לא דוחסים.
-
- 8. מסדרים את הפלפלים הממולאים בתבנית עם שכבת הרוטב הדקה. יוצקים על כל פלפל כף מהרוטב וסוגרים עם ה"מכסה" שהורדנו.
-
- 9. יוצקים את יתרת הרוטב על הפלפלים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.