וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלפלים ממולאים בשר טלה, בורגול וצנוברים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

פלפלים ממולאים. דנה מלמד
פלפלים ממולאים

מצרכים למתכון

  • 8-10 פלפלים בכל מיני צבעים
  • 400 גרם בשר טלה טחון
  • 200 גרם צנוברים
  • כוס בורגול עבה
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/2 כוס נענע קצוצה דק
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 עגבניות חלוטות ומקולפות קצוצות
  • 1 פלפל חריף
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 2 ענפי בזיליקום טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט כמון
  • כפית סוכר (או יותר, לפי הטעם)
  • כוס וחצי מיץ עגבניות (או מים)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום מקסימלי. קולים את הפלפלים עד שהם מתרככים (משהו כמו רבע שעה).
  • 2. מכינים את הרוטב: מתחילים מהבצל, מטגנים עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את יתר החומרים (פרט לבזיליקום) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל מכוסה כחצי שעה. מוסיפים את הבזיליקום ומבשלים עוד חמש דקות.
  • 3. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת גדולה. מזהיבים את הבצל מספר דקות ומוסיפים גזר וסלרי. מערבבים. מוסיפים את בשר הטלה ומערבבים היטב כדי למנוע גושים. ממשיכים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים, מתבלים ומוסיפים בורגול, פטרוזיליה, כוסברה ונענע. מערבבים.
  • 4. מוזגים מים רותחים בכמות שתכסה את התערובת בחצי ס"מ. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כעשר דקות.
  • 5. מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים מגרעינים. שומרים את ה"מכסים" בצד.
  • 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 7. יוצקים מעט מהרוטב לתבנית. ממלאים כל פלפל בעדינות בתערובת. לא דוחסים.
  • 8. מסדרים את הפלפלים הממולאים בתבנית עם שכבת הרוטב הדקה. יוצקים על כל פלפל כף מהרוטב וסוגרים עם ה"מכסה" שהורדנו.
  • 9. יוצקים את יתרת הרוטב על הפלפלים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully