ציזיקי מלפפונים, סלרי ואנשובי כבוש במלח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-4 מנות:
- 4 מלפפונים חתוכים למקלות
- 1 שן שום קצוצה
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- 2 מקלות סלרי קצוצים דק
- 3 כפות יוגורט עיזים
- מלח, פלפל
- מיץ לימון טרי
- שמן זית
- 10 יחידות אנשובי טרי (קטן!), אפשר גם להשתמש באנשובי משומר איכותי
- חצי קילו מלח גס לכבישת האנשובי
- 4 עלי דפנה
- 10 יחידות פלפל אנגלי
- חופן עלי טימין
- כפית זרעי שומר
אופן ההכנה
- 1. כובשים את האנשובי : מערבבים את המלח עם התבלינים, ומניחים את האנשובי ליום-יומיים, תלוי בגודלם. ככל שהאנשובי גדולים יותר, זמן הכבישה ארוך יותר.
- 2. כשהדגים מוכנים, שוטפים אותם במי קרח. מאחסנים בכלי זכוכית ומכסים בשמן זית.
- 3. להכנת הציזיקי מערבבים את מקלות המלפפון, השום, הבצל, הסלרי והיוגורט. מתבלים בשמן זית ולימון. מוסיפים רק מעט מלח (כי האנשובי מלוח).
- 4. מסדרים את המנה: מניחים בצלחת את הציזיקי, ומעליו פרוסות מהאנשובי. מזלפים על הכל מעט שמן זית.