ציזיקי מלפפונים, סלרי ואנשובי כבוש במלח

מתכון מאת: מסעדת ברטי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: נמרוד סונדרס עריכה: אמיר קוטיגרו)

מצרכים

  • ל-2-4 מנות:
  • 4 מלפפונים חתוכים למקלות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 2 מקלות סלרי קצוצים דק
  • 3 כפות יוגורט עיזים
  • מלח, פלפל
  • מיץ לימון טרי
  • שמן זית
  • 10 יחידות אנשובי טרי (קטן!), אפשר גם להשתמש באנשובי משומר איכותי
  • חצי קילו מלח גס לכבישת האנשובי
  • 4 עלי דפנה
  • 10 יחידות פלפל אנגלי
  • חופן עלי טימין
  • כפית זרעי שומר

אופן ההכנה

  • 1. כובשים את האנשובי : מערבבים את המלח עם התבלינים, ומניחים את האנשובי ליום-יומיים, תלוי בגודלם. ככל שהאנשובי גדולים יותר, זמן הכבישה ארוך יותר.
  • 2. כשהדגים מוכנים, שוטפים אותם במי קרח. מאחסנים בכלי זכוכית ומכסים בשמן זית.
  • 3. להכנת הציזיקי מערבבים את מקלות המלפפון, השום, הבצל, הסלרי והיוגורט. מתבלים בשמן זית ולימון. מוסיפים רק מעט מלח (כי האנשובי מלוח).
  • 4. מסדרים את המנה: מניחים בצלחת את הציזיקי, ומעליו פרוסות מהאנשובי. מזלפים על הכל מעט שמן זית.
  • 3 מתכוני מלפפונים לשבועות

  • מלפפון ממולא לבנה

  • כדורי כרישה ופטה ברוטב צזיקי

  • סלט ניסואז

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • סלט מלפפונים ופאקוס עם חיטה

  • אורז בר עם פטריות יער

  • סלט סביח צבעוני

  • שעועית ירוקה עם פטריות ותרד

  • כרשה צלויה במחבת

  • סלט ברוקולי ואבוקדו

  • סלט ויטנאמי עם עוף צלוי

  • סלט סיני חמוץ-מתוק

  • תבשיל חיטה ולוביה עם כרישה ומנגולד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully