כדורי כרישה ופטה ברוטב צזיקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 8 מנות:
- לכדורי הכרישה:
- 6 כרישות רק החלק הלבן
- 2 זוקיני קלוף ומגורר
- 100 גרם גבינה לבנה רכה
- 200 גרם גבינת פטה מלוחה
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 4 ביצים
- מעט עלי טימין קצוצים
- מעט עלי מנטה קצוצים
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- 50 גרם פירורי לחם
- לרוטב צזיקי:
- 200 מ"ל יוגורט
- 100 מ"ל שמנת חמוצה 15%
- 1 מלפפון מגורר וסחוט מנוזלים
- 4-5 שיני שום כתושות
- מיץ מלימון
- חופן עלי מנטה
- מעט שמן זית
- מעט גרגרי רימון לקישוט
אופן ההכנה
- 1. פורסים את גבעולי הכרישה לפרוסות דקות. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח חולטים אותן עד לריכוך. מסננים ומצננים.
- 2. מעבירים את הכרישה לקערת הערבוב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל גרוס.
- 3. במידה והתערובת רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם.
- 4. מחממים מחבת עם שמן עד לטמפרטורה בינונית. קורצים כדורים ומטגנים.
- 5. מכינים את רוטב הצזיקי: מערבבים את כל התבלינים ומתקנים טעמים עם מלח פלפל.
- 6. מגישים את כדורי הכרישה חמים על רוטב הצזיקי.