כדורי כרישה ופטה ברוטב צזיקי

מתכון מאת: חיה שיחור-קלור, מערכת וואלה!
כדורי כרישה ופטה ברוטב צזיקי. נמרוד סונדרס
כדורי כרישה ופטה ברוטב צזיקי

מצרכים

  • ל- 8 מנות:
  • לכדורי הכרישה:
  • 6 כרישות – רק החלק הלבן
  • 2 זוקיני קלוף ומגורר
  • 100 גרם גבינה לבנה רכה
  • 200 גרם גבינת פטה מלוחה
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 4 ביצים
  • מעט עלי טימין קצוצים
  • מעט עלי מנטה קצוצים
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 50 גרם פירורי לחם
  • לרוטב צזיקי:
  • 200 מ"ל יוגורט
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה 15%
  • 1 מלפפון מגורר וסחוט מנוזלים
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון
  • חופן עלי מנטה
  • מעט שמן זית
  • מעט גרגרי רימון לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את גבעולי הכרישה לפרוסות דקות. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח חולטים אותן עד לריכוך. מסננים ומצננים.
  • 2. מעבירים את הכרישה לקערת הערבוב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל גרוס.
  • 3. במידה והתערובת רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם.
  • 4. מחממים מחבת עם שמן עד לטמפרטורה בינונית. קורצים כדורים ומטגנים.
  • 5. מכינים את רוטב הצזיקי: מערבבים את כל התבלינים ומתקנים טעמים עם מלח פלפל.
  • 6. מגישים את כדורי הכרישה חמים על רוטב הצזיקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully