מרק יוגורט קר ומתובל
שילוב בין הטראטור או הצזיקי הבלקני, לגספצ'ו בלאנקו הספרדי בתיבול של הראיטה מהמטבח ההודי משובח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות יוגורט או רוויון
- 2 מלפפונים או זוקיני או גזר
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1 שן שום
- צרור קטן של עלי נענע
- מלח
- תרמיל הל כתוש או קורט הל טחון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה יבשים או 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה
- 1. מרסקים יוגורט עם שקדים, שום, נענע ותבלינים.
- 2. מגרדים את המלפפונים (או זוקיני או גזר) בפומפייה דקה.
- 3. מערבבים את היוגורט עם המלפפונים המרוסקים, טועמים ומתקנים תיבול זה צריך להיות מבושם היטב. שומרים במקרר עד להגשה.
- 4. יוצקים לצלוחיות ומגישים. אפשר לצנן עם קרח כתוש