אספרגוס לבן עם אנדיב וגורגונזולה בוויניגרט הדרים

מתכון מאת: עפר אבגיל, מערכת וואלה!
מתכוני אספרגוס בבויה. אפיק גבאי
מתכוני אספרגוס בבויה

מצרכים

  • 4 גבעולי אספרגוס לבן, עבים וקלופים
  • 1 אנדיב מפורק לעלים
  • 60 גרם גורגונזולה (או גבינה כחולה אחרת) מפוררת
  • 10 אגוזי מלך
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כפית חרדל דיזון חלק
  • 1 כפית דבש
  • 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום)
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערת ערבוב, חוץ מהשמן. טורפים היטב ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
  • 2. להכנת האספרגוס: קולפים את הקצה התחתון של הגבעולים וחולטים אותם במים רותחים עם מעט מלח. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מנגבים היטב.
  • 3. מרכיבים את המנה: מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, ויוצקים עליהם מעט מהוויניגרט. מסדרים מעל את סירות האנדיב וחתיכות הגבינה.
  • 4. יוצקים עוד מהוויניגרט, ומוסיפים את האגוזים, לאחר ששברנו אותם קלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully