אספרגוס לבן עם אנדיב וגורגונזולה בוויניגרט הדרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 גבעולי אספרגוס לבן, עבים וקלופים
- 1 אנדיב מפורק לעלים
- 60 גרם גורגונזולה (או גבינה כחולה אחרת) מפוררת
- 10 אגוזי מלך
- לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 כפית חרדל דיזון חלק
- 1 כפית דבש
- 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. להכנת הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערת ערבוב, חוץ מהשמן. טורפים היטב ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
- 2. להכנת האספרגוס: קולפים את הקצה התחתון של הגבעולים וחולטים אותם במים רותחים עם מעט מלח. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מנגבים היטב.
- 3. מרכיבים את המנה: מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, ויוצקים עליהם מעט מהוויניגרט. מסדרים מעל את סירות האנדיב וחתיכות הגבינה.
- 4. יוצקים עוד מהוויניגרט, ומוסיפים את האגוזים, לאחר ששברנו אותם קלות.