סלט אספרגוס, אגוזים וגבינות
"אגודת הנוקדים" עם מתכון לסלט מעודן של חסות, אספרגוס, אגוזים, פלפל אדום בשביל המתיקות, וכמובן- גבינת צאן נהדרת שמחברת את הכל יחדיו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גר' גבינת צאן (פטה, קשקבל)
- 3 ראשי חסה (מסוגים שונים) חתוכים דק
- 1 חבילת אספרגוס טרי או קפוא, רצוי דק
- 20 גבעולי בצל ירוקים קצוצים
- 1/2 חבילת פטרוזיליה
- 1 פלפל אדום מתוק
- 200 גר' אגוזי פקאן
- לרוטב:
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מ- 1/2 לימון
- 1/2 כפית שום כתוש
אופן ההכנה
- 1. חותכים את האספרגוס לפיסות באורך 3 ס"מ.
- 2. מרתיחים מי מלח ומבשלים בהם את האספרגוס, ללא מכסה, 2 דקות. מצננים מיד מתחת למי ברז זורמים.
- 3. קורעים לפיסות את עלי החסה לסוגיהם השונים, פורסים דק את הבצל והפלפל האדום.
- 4. את הפטרוזיליה תולשים מהגבעולים ומוסיפים את העלים השלמים.
- 5. חותכים את הגבינות לקוביות קטנות, מערבבים את הכל בעדינות, קוצצים גס את האגוזים ומפזרים למעלה, מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה.