שקדים ירוקים ושעועית ירוקה בשמן זית, עגבניות ומיץ לימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 600 גרם שעועית ירוקה טרייה ונקייה
- 500 גרם שקדים ירוקים טריים
- 1 בצל לבן, קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל סודני גרוס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 5-6 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 3 כוסות מרק עוף צח, או מים
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית בסיר עמוק ורחב, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הפלפל השחור והסודני, ומאדים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- 2. בעזרת סכין קטנה מסירים את הגבעול מהשקדים הירוקים.
- 3. מוסיפים לסיר את השעועית והשקדים הירוקים. מערבבים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם, מוסיפים מלח לפי הטעם ומכבים את האש. מניחים בצד בסיר מכוסה ל-15 דקות.