אספרגוס בגריל, יוגורט עיזים ועגבניות צלויות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 20 יחידות אספרגוס טרי
- 3-4 עגבניות
- 200 מ"ל יוגורט עיזים סמיך
- 20 גרם צנוברים קלויים
- אורגנו טרי לקישוט
- טימין
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. חורצים פסים בצורת צלב בגב העגבניות, מניחים בסיר עם מים רותחים למשך דקה ומוציאים למי קרח.
- 2. קולפים את העגבניות, חותכים לשישיות, מניחים על מגש עם נייר אפיה. מזלפים שמן זית, טימין, ומלח גס וצולים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך שעה וחצי.
- 3. חולטים את האספרגוס במי מלח רותחים למשך 2 דקות ומוציאים למי קרח. צולים אותם על מחבת פסים עד להשחמה קלה.
- 4. מניחים יוגורט על צלחת הגשה, מסדרים את העגבניות הצלויות ומניחים את האספרגוס. מתבלים באורגנו טרי, צנוברים שמן זית ומלח ים.