וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דגים על קרם ערמונים

גפילטע פיש מודרני, קליל ורענן. קציצת דגים עדינה, שהבצל המטוגן הופך אותה למתקתקה, מבלי להזדקק לסוכר. הסלט האביבי לצידה מחליף את הגזר המבושל במתכון המסורתי.

מתכון מאת: יאיר יוספי, מערכת וואלה

מנות פסח אלבה. אפיק גבאי
מנות פסח אלבה

מצרכים למתכון

  • ל-12 קציצות:
  • לקציצות הדגים:
  • 500 גרם דג מוסר קצוץ לקוביות
  • 50 גרם כוסברה
  • 50 גרם שקדים פרוסים קלויים
  • 50 גרם קמח מצה
  • 3 בצלים בינוניים (250 גרם) מטוגנים
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
  • לקרם הערמונים:
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • 20 גרם חמאה
  • 40 מ"ל יין לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל לבן
  • לפטוצ'יני גזר:
  • 3- גזרים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • חופן עלי אורוגולה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את המוסר, הביצים, הבצל המטוגן וקמח המצה, עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה מעט.
  • 2. יוצרים 12 קציצות בידיים רטובות.
  • 3. מכינים את הקרם: מטגנים את הערמונים בחמאה. מוסיפים את היין הלבן ומרתיחים.
  • 4. אחרי הרתיחה מוסיפים את השמנת המתוקה, ומצמצמים עד לחצי הכמות.
  • 5. טוחנים את הערמונים, ומוסיפים מעט ציר עוף, עד שנוצר מרקם חלק של קרם. מוסיפים מלח ופלפל לבן.
  • 6. מכינים את פטוצ'יני הגזר: מערבבים את כל חומרי הסלט.
  • 7. מרכיבים את המנה: לפני ההגשה מחממים את הקרם בעדינות על אש נמוכה.
  • 8. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הקציצות, 3 דקות מכל צד.
  • 9. מורחים מעט קרם על הצלחת, מניחים עליו שתי קציצות, ומסדרים בצד מעט סלט גזר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully