וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות קרפיון עם סלק וגזר

זה לא עוד גפילטע פיש. דנה שיין מראה לכם איך אפשר לקחת את קציצות הקרפיון הכל כך מוכרות, ולהפוך אותן לחגיגה ארומטית של מרקמים, טעמים וצבעים.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

קציצות קרפיון עם סלק וגזר ארומטיים ( נגה משל ). מערכת וואלה
קציצות קרפיון עם סלק וגזר ארומטיים ( נגה משל )

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג קרפיון טרי טחון ללא עור ועצמות
  • ½ כוס עירית קצוצה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 פלפל חריף קטן קצוץ דק מאד
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 10 פטריות שמפיניון חתוכות לפיסות קטנות (לא חובה)
  • 2 ביצים
  • קורט מוסקט, כמון וקינמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל גרוס
  • מלח
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
  • לסלק ולגזר:
  • ‏4 סלקים בגודל בינוני
  • ‏3 גזרים
  • פיסת ג'ינג'ר טרי (כ-2 ס"מ)
  • כוס סוכר
  • כוס מיץ תפוזים
  • כוס חומץ
  • 2 מקלות קינמון

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את קציצות הקרפיון: מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים למחבת את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהשום מזהיב.
  • 2. מעבירים את הבצל, השום והפטריות לקערה גדולה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
  • 3. צרים קציצות עגולות או אליפטיות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
  • 4. מכינים את הסלק והגזר: מבשלים את הסלקים עם הקליפה במים עד שהם רכים (כשעה). מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות דקות מאד.
  • 5. קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות דקות. מרתיחים מים עם מלח ומוסיפים את פרוסות הגזר. מוציאים אחרי 7 דקות.
  • 6. שמים בסיר את החומץ, מיץ התפוזים, הג'ינג'ר, הסוכר והקינמון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך (כ-15 דקות).
  • 7. מוסיפים לנוזל את פרוסות הסלק והגזר וממשיכים לבשל כ-10 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפרוסות מהנוזל וממשיכים לצמצמו. יש להיזהר לא לשרוף את הנוזל שהופך במהרה לקרמל .
  • 8. כשהנוזל הופך לסירופ בעל גוון בורדו עז, מכבים את האש. מצננים ומקשטים את המנה.
  • 9. מרכיבים את המנה: מסדרים במעגל על גבי צלחת גדולה ובהירה 5 פרוסות סלק. מניחים במרכז חופן עלי בייבי, כוסברה, פטרוזיליה או מה שאוהבים.
  • 10. על ערמת העלים מניחים קציצת דג, עליה פרוסת סלק ועליה עוד קציצת דג. מקשטים בעיגולי גזר וסירופ הסלק. אפשר להוסיף לסירופ הסלק שורש חזרת מגורר וסלק אחד מבושל ולטחון הכל ביחד. מתקבלת חזרת מעודנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully