- 1.מכינים את קציצות הקרפיון: מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים למחבת את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהשום מזהיב.
-
- 2. מעבירים את הבצל, השום והפטריות לקערה גדולה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
-
- 3. צרים קציצות עגולות או אליפטיות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
-
- 4. מכינים את הסלק והגזר: מבשלים את הסלקים עם הקליפה במים עד שהם רכים (כשעה). מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות דקות מאד.
-
- 5. קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות דקות. מרתיחים מים עם מלח ומוסיפים את פרוסות הגזר. מוציאים אחרי 7 דקות.
-
- 6. שמים בסיר את החומץ, מיץ התפוזים, הג'ינג'ר, הסוכר והקינמון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך (כ-15 דקות).
-
- 7. מוסיפים לנוזל את פרוסות הסלק והגזר וממשיכים לבשל כ-10 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפרוסות מהנוזל וממשיכים לצמצמו. יש להיזהר לא לשרוף את הנוזל שהופך במהרה לקרמל .
-
- 8. כשהנוזל הופך לסירופ בעל גוון בורדו עז, מכבים את האש. מצננים ומקשטים את המנה.
-
- 9. מרכיבים את המנה: מסדרים במעגל על גבי צלחת גדולה ובהירה 5 פרוסות סלק. מניחים במרכז חופן עלי בייבי, כוסברה, פטרוזיליה או מה שאוהבים.
-
- 10. על ערמת העלים מניחים קציצת דג, עליה פרוסת סלק ועליה עוד קציצת דג. מקשטים בעיגולי גזר וסירופ הסלק. אפשר להוסיף לסירופ הסלק שורש חזרת מגורר וסלק אחד מבושל ולטחון הכל ביחד. מתקבלת חזרת מעודנת.