וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גפילטע פיש

פסח הגיע, ואיתו גשם של גפילטע פיש. השף קולין גילון ממלון "דניאל" עם המתכון שלו לקציצה המפורסמת. הדגש שלו: שמרו על פשטות.

מתכון מאת: קולין גילון, מערכת וואלה

גפילטע פיש של קולין גילון מלון דניאל. מערכת וואלה
גפילטע פיש של קולין גילון מלון דניאל

מצרכים למתכון

  • 1 קילו קרפיון
  • 4 ביצים
  • ½ כוס קמח מצה
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 4 כפות סוכר
  • 4 ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות. טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל.
  • 2. לעיסה מוסיפים שתי ביצים, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו1/4 כפית מלח. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן. מערבבים תוך כדי.
  • 4. יוצרים קציצות של 100 גר' מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד. מצננים במקרר.
  • 5. מוציאים מהקירור ופורסים כל קציצה ל- 5 פרוסות.
  • 6. מוסיפים גזר פרוס לכל מנה. (את פרוסות הגזר חולטים במי הבישול של הגפילטע פיש).
  • 7. יוצרים משטח אחיד על הצלחת, מניחים את פרוסות הדג עליו, ומעטרים בחזרת אדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully