פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גפילטע פיש

      פסח הגיע, ואיתו גשם של גפילטע פיש. השף קולין גילון ממלון "דניאל" עם המתכון שלו לקציצה המפורסמת. הדגש שלו: שמרו על פשטות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גפילטע פיש של קולין גילון מלון דניאל (מערכת וואלה! NEWS)
      גפילטע פיש של קולין גילון מלון דניאל (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 קילו קרפיון
      • 4 ביצים
      • ½ כוס קמח מצה
      • 2 כפיות מלח
      • ½ כפית פלפל לבן
      • 4 כפות סוכר
      • 4 ליטר מים

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות. טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל.
      • 2. לעיסה מוסיפים שתי ביצים, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו1/4 כפית מלח. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
      • 3. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן. מערבבים תוך כדי.
      • 4. יוצרים קציצות של 100 גר' מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד. מצננים במקרר.
      • 5. מוציאים מהקירור ופורסים כל קציצה ל- 5 פרוסות.
      • 6. מוסיפים גזר פרוס לכל מנה. (את פרוסות הגזר חולטים במי הבישול של הגפילטע פיש).
      • 7. יוצרים משטח אחיד על הצלחת, מניחים את פרוסות הדג עליו, ומעטרים בחזרת אדומה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -