קציצות מרוקאיות עם נשמה

קציצות מדג טרי מבושלות בסיר שלרוטב אדום ומבעבע עם אריסה מרוקאית

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • לקציצות:
  • 500 גרם דג ים לבן קצוץ
  • 2 פרוסות חלה מושרות במים, סחוטות וקצוצות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 ביצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 4 עגבניות קצוצות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית כמון
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל אדום חריף פרוס דק
  • 1 כף גדושה אריסה מרוקאית
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 10 שיני שום כתושות
  • 1/2 3 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: בסיר רחב עם שמן קנולה מטגנים את עגבניות, פלפל חריף ושום. מוסיפים אריסה, פפריקה, כורכום, כמון,כוסברה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים חצי שעה.
  • 2. בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל בינוני (בערך 70 גרם לקציצה).
  • 3. מכניסים את הקציצות אחת אחת לתוך הרוטב ומבשלים 20 דקות.
  • קציצות דגים אסיאתיות

  • תבשיל דייגים סציליאני

  • חריימה עם קציצות דגים

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • קציצות טונה-פלאפל

  • קציצות בורי

  • קבב דג על משוויה

  • סינייה קציצות דגים

  • קציצות דגים ויוגורט

  • קציצות טונה ואיולי לימון

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • קציצות דגים על ראגו שעועית

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • קציצות דגים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully