קציצות מרוקאיות עם נשמה
קציצות מדג טרי מבושלות בסיר שלרוטב אדום ומבעבע עם אריסה מרוקאית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצות:
- 500 גרם דג ים לבן קצוץ
- 2 פרוסות חלה מושרות במים, סחוטות וקצוצות
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
- 1 ביצה
- 5 שיני שום כתושות
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 4 עגבניות קצוצות
- 1 כף פפריקה מרוקאית
- 1 כפית כמון
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 פלפל אדום חריף פרוס דק
- 1 כף גדושה אריסה מרוקאית
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 10 שיני שום כתושות
- 1/2 3 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. הרוטב: בסיר רחב עם שמן קנולה מטגנים את עגבניות, פלפל חריף ושום. מוסיפים אריסה, פפריקה, כורכום, כמון,כוסברה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים חצי שעה.
- 2. בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל בינוני (בערך 70 גרם לקציצה).
- 3. מכניסים את הקציצות אחת אחת לתוך הרוטב ומבשלים 20 דקות.