וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חריימה עם קציצות דגים

תבלינים טריים הם ערובה להצלחת תבשילים אתניים. אפשר להחליף את רשימת התבלינים בתערובת תיבול לחריימה (להשיג בחנויות מתמחות) הכוללת את כולם. מגישים עם חלה טרייה או קוסקוס.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

חריימה קציצות דגים. נמרוד סונדרס
חריימה קציצות דגים

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 1/4 כוס שמן שמן זית או קנולה
  • 4 שיני שום כתושות ועוד אחת פרוסה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית כמון
  • 200 גרם (1/2 קופסה) עגבניות כתושות ברסק
  • 3/4-1 כוס מים
  • מלח
  • לקציצות דגים:
  • 1/2 ק"ג דג טחון
  • 1 ביצה
  • 1 בצל סגול מגורר בפומפייה
  • 4 כפות פירורי לחםמלח ופלפל
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ או כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים רוטב: מחממים שמן עם שום ותבלינים בסיר רחב. כשעולה מהם ריח אבל הם עדיין לא נחרכים מוסיפים עגבניות, בוחשים דקה ומוסיפים מים. מבשלים מכוסה.
  • 2. מערבבים את חומרי הקציצות ובידיים משומנות יוצרים קציצות אובאליות באורך 4 ס"מ ובקוטר 2 ס"מ.
  • 3. טועמים את הרוטב ומתבלים במלח. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות.
  • 4. וריאציות על אותו המתכון: אם אין ילדים בסביבה – מוסיפים לרוטב פלפל חריף, מדי פעם טועמים את הרוטב ומוציאים אותו כשהרוטב מגיע לדרגת החריפות הרצויה.
  • 5. מחליפים את העגבניות הכתושות ברסק בקופסה קטנה של רסק עגבניות פשוט – כך מכינים במתכון המקורי.
  • 6. מוסיפים לתבשיל המוכן והחם 2 חופנים עלים קצוצים של תרד או מנגולד שינבלו מעט מהחום ומגישים.
  • 7. אם אין פירורי לחם אפשר להחליף בקמח.
  • 8. מוסיפים כוסברה קצוצה לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully