- 1. מכינים רוטב: מחממים שמן עם שום ותבלינים בסיר רחב. כשעולה מהם ריח אבל הם עדיין לא נחרכים מוסיפים עגבניות, בוחשים דקה ומוסיפים מים. מבשלים מכוסה.
-
- 2. מערבבים את חומרי הקציצות ובידיים משומנות יוצרים קציצות אובאליות באורך 4 ס"מ ובקוטר 2 ס"מ.
-
- 3. טועמים את הרוטב ומתבלים במלח. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות.
-
- 4. וריאציות על אותו המתכון: אם אין ילדים בסביבה מוסיפים לרוטב פלפל חריף, מדי פעם טועמים את הרוטב ומוציאים אותו כשהרוטב מגיע לדרגת החריפות הרצויה.
-
- 5. מחליפים את העגבניות הכתושות ברסק בקופסה קטנה של רסק עגבניות פשוט כך מכינים במתכון המקורי.
-
- 6. מוסיפים לתבשיל המוכן והחם 2 חופנים עלים קצוצים של תרד או מנגולד שינבלו מעט מהחום ומגישים.
-
- 7. אם אין פירורי לחם אפשר להחליף בקמח.
-
- 8. מוסיפים כוסברה קצוצה לפני ההגשה.