וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלאמרי בחריימה

השפית אמילי גולדברג ממסעדת "צידון" לוקחת מנה קלאסית כל כך כמו החריימה, ומחליפה את הדג דווקא בקלמארי. הפלפל החריף, הכוסברה והפלפלים עדיין שם.

מתכון מאת: אמילי גולדברג, מערכת וואלה

חריימה. דנה מאירזון
חריימה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לרוטב:
  • 4 גמבות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • חבילת כוסברה
  • 10 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן סויה
  • כוס מים
  • כף פפריקה
  • כפית קארי
  • כף מלח
  • כפית מלח לבן
  • 400 גרם קלאמרי חתוך לטבעות

אופן ההכנה

  • 1. חותכים גס את הגמבות, פלפל חריף, כוסברה ושום. מבשלים עם השמן עד שהירקות מתרככים.
  • 2. מוסיפים כוס מים, פפריקה, קארי, מלח ופלפל לבן. מבשלים כחצי שעה עד שנוצר רוטב אחיד. טוחנים את התערובת.
  • 3. מקפיצים את הקלאמרי על מחבת רותחת עם מעט שמן זית עד שהוא נחרך (נהפך ללבן), מוסיפים את הרוטב ומצמצמים.
  • 4. מומלץ להגיש עם לימון וכוסברה על חצי פיתה או לחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully