קלאמרי בחריימה
השפית אמילי גולדברג ממסעדת "צידון" לוקחת מנה קלאסית כל כך כמו החריימה, ומחליפה את הדג דווקא בקלמארי. הפלפל החריף, הכוסברה והפלפלים עדיין שם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לרוטב:
- 4 גמבות
- 1 פלפל ירוק חריף
- חבילת כוסברה
- 10 שיני שום
- 1/2 כוס שמן סויה
- כוס מים
- כף פפריקה
- כפית קארי
- כף מלח
- כפית מלח לבן
- 400 גרם קלאמרי חתוך לטבעות
אופן ההכנה
- 1. חותכים גס את הגמבות, פלפל חריף, כוסברה ושום. מבשלים עם השמן עד שהירקות מתרככים.
- 2. מוסיפים כוס מים, פפריקה, קארי, מלח ופלפל לבן. מבשלים כחצי שעה עד שנוצר רוטב אחיד. טוחנים את התערובת.
- 3. מקפיצים את הקלאמרי על מחבת רותחת עם מעט שמן זית עד שהוא נחרך (נהפך ללבן), מוסיפים את הרוטב ומצמצמים.
- 4. מומלץ להגיש עם לימון וכוסברה על חצי פיתה או לחם.