וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמארי ממולא בעשבי תיבול

פטרוזיליה, כוסברה, ג'ינג'ר ואגוזי קשיו קצוצים: את כל הטוב הזה מקבלים הקלמארים של השף אלון גונן ממסעדת "אל-בריו", לפני שהם מועברים לצריבה מהירה במחבת.

מתכון מאת: אלון גונן, מערכת וואלה

קלמארי צרוב בסודפה. צילום: בועז לביא,
קלמארי צרוב בסודפה/צילום: בועז לביא

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 12 קלמארים בגוף בינוני
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • צרור קטן של כוסברה
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כפית ג'נג'ר קצוץ דק
  • 50 גר' אגוזי קשיו או שקדים קצוצים
  • 70 גר' חמאה
  • מיץ מלימון 1 סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המלית. שופכים את מיץ הלימון הסחוט,
  • וממלאים את הקלמארי, סוגרים עם קיסם.
  • 2. מחממים מחבת טפלון עם החמאה מניחים את הקלמארי הממולא ומטגנים כדקה מכל צד. סוחטים מיץ מחצי לימון ומטלטלים את המחבת כדי שהרוטב יחדור לתוך הקלמארי.
  • מוסיפים עוד 20 גר' חמאה ומכבים את האש.
  • 3. מניחים על סלט ירוק טרי, ומגישים כמנה ראשונה 4 יחידות קלמארי לסועד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully