קלמארי ממולא בעשבי תיבול
פטרוזיליה, כוסברה, ג'ינג'ר ואגוזי קשיו קצוצים: את כל הטוב הזה מקבלים הקלמארים של השף אלון גונן ממסעדת "אל-בריו", לפני שהם מועברים לצריבה מהירה במחבת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 12 קלמארים בגוף בינוני
- צרור קטן של פטרוזיליה
- צרור קטן של כוסברה
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כפית ג'נג'ר קצוץ דק
- 50 גר' אגוזי קשיו או שקדים קצוצים
- 70 גר' חמאה
- מיץ מלימון 1 סחוט
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי המלית. שופכים את מיץ הלימון הסחוט,
- וממלאים את הקלמארי, סוגרים עם קיסם.
- 2. מחממים מחבת טפלון עם החמאה מניחים את הקלמארי הממולא ומטגנים כדקה מכל צד. סוחטים מיץ מחצי לימון ומטלטלים את המחבת כדי שהרוטב יחדור לתוך הקלמארי.
- מוסיפים עוד 20 גר' חמאה ומכבים את האש.
- 3. מניחים על סלט ירוק טרי, ומגישים כמנה ראשונה 4 יחידות קלמארי לסועד.