סלט פירות ים
מה קורה כשמערבבים פילה של אינטיאס, שרימפסים, קלמרי יחד עם ירקות טריים ופילטים של אשכולית אדומה? מקבלים את הסלט הנהדר של השף רהב הררי, ממסעדת "מרתה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גר' טבעות קלמרי
- 100 גר' שרימפס נקי פרוס לשניים
- 100 גר' פילה דג ללא עור פרוס לרצועות דקות (טרחון, אינטיאס, מוסר ים, טונה)
- סלק גדול קלוף
- קולרבי גדול קלוף
- פילטים של אשכולית אדומה ו/או תפוז
- כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- רצועות כוסברה, נענע ואורגולה
- אגוז קשיו קלוי שבור
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הקולרבי והסלק לפרוסות דקות.
- 2. חולטים את טבעות הקלאמרי, השרימפס והדג הפרוס כ-15 שניות במים מומלחים קלות ורתוחים, לאחר מכן מעבירים למי קרח ומסננים לאחר ההתקררות.
- 3. מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה מלבד התפוז/אשכולית ומוסיפים את שמן הזית ומיץ התפוזים.
- 4. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר.
- 5. מערבבים היטב, מוסיפים את האשכולית/תפוז ומערבבים מעט.
- 6. מגישים ללא הנוזלים ומזלפים מעט שמן זית.