סלט דייגים
בסוף כל יום, יושבים הדייגים באיטליה, ומכינים לעצמם סלט מיוחד, העשוי ממה שתפסו ומהירוקת שהיו בשוק. המתכון של מסעדת "רימו" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם עלי חסה ועלי בייבי (עלים ירוקים)
- 10 גרם צנוברים
- 70 גרם דג סלומון (או כל דג מועדף לפי בחירה)
- 5 שרימפסים מקולפים
- חצי בטטה מקולפת
- 50 מ"ל רוטב ויניגרט
- פירורי לחם
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הדג לקוביות של 2 ס"מ.
- 2. מצפים את השרימפסים וקוביות הדג בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית.
- 3. מטגנים את הצנוברים טיגון קל ומסדרים עם העלים בקערה נפרדת.
- 4. פורסים את הבטטה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
- 5. מערבבים יחד את העלים, הדג , השרימפס והצנוברים ומתבלים עם רוטב הויניגרט. מערבבים ומגישים.