פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות דגים ברוטב

      מתכון לקציצות דגים מנסיכת הנילוס ברוטב עגבניות

      29 מדרגים / 3.21 כוכבים

      קציצות דגים ברוטב עגבניות (יח
      קציצות דגים ברוטב עגבניות (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לקציצות:
      • 500 גרם דג נסיכת הנילוס
      • 1 ביצה
      • 1/2 צרור פטרוזיליה
      • 4 כפות קמח מצה
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 4-5 כפות שמן זית
      • 1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות
      • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
      • 5-6 שיני שום, פרוסות דק
      • 1 כף גדושה רסק עגבניות
      • 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • מיץ מלימון טרי, לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הקציצות: מייבשים את הדגים היטב בעזרת נייר מגבת ומסירים את שאריות העור.
      • 2. קוצצים את הפילטים היטב בעזרת סכין (או טוחנים בעזרת מטחנת בשר או מעבד מזון).
      • 3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים לקציצות (קמח מצה, ביצה, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
      • 4. הכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הפלפל, השום והבצל ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות.
      • 5. מוסיפים את הרסק ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות וכוס מים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
      • 6. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, משטחים מעט. מניחים בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב
      • .
      • 7. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים את התיבול של הרוטב ואם רוצים סוחטים פנימה מיץ לימון טרי.
      • טיפ: מומלץ לטגן את הקציצות לפני שמעבירים לסיר. לטיגון, מחממים 5-6 כפות שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה – ומהטיגון מעבירים ישירות לרוטב.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -