קציצות דגים ברוטב
מתכון לקציצות דגים מנסיכת הנילוס ברוטב עגבניות
מצרכים
- לקציצות:
- 500 גרם דג נסיכת הנילוס
- 1 ביצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 4 כפות קמח מצה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 4-5 כפות שמן זית
- 1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
- 5-6 שיני שום, פרוסות דק
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון טרי, לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. הכנת הקציצות: מייבשים את הדגים היטב בעזרת נייר מגבת ומסירים את שאריות העור.
- 2. קוצצים את הפילטים היטב בעזרת סכין (או טוחנים בעזרת מטחנת בשר או מעבד מזון).
- 3. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים לקציצות (קמח מצה, ביצה, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- 4. הכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הפלפל, השום והבצל ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות.
- 5. מוסיפים את הרסק ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות וכוס מים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
- 6. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, משטחים מעט. מניחים בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב
- .
- 7. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים את התיבול של הרוטב ואם רוצים סוחטים פנימה מיץ לימון טרי.
- טיפ: מומלץ לטגן את הקציצות לפני שמעבירים לסיר. לטיגון, מחממים 5-6 כפות שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה ומהטיגון מעבירים ישירות לרוטב.