קציצות בורי ברוטב פלפלים
נמאס לכם כבר מהגפילטע פיש? קבלו את הגרסה העדכנית והטעימה במיוחד של אורלי פלאי ברונשטיין: קציצות דגים עסיסיות ומלאות ארומה וטעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-30 קציצות:
- 700 גרם פילה דג לבן טחון גס
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כוס פירורי מצה או לחם
- 2 ביצים
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
- קליפת לימון מגוררת
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 6-3 שיני שום כתושות
- 1-1/2 פלפל צ'ילי פרוס
- 1 כף פפריקה או אריסה
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1 גבעול סלרי פרוס
- 2 פלפלים (אדום וצהוב) חתוכים לקוביות
- מלח
- 1 כפית קימל טחון או כף עראק (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה. שומרים במקרר מכוסה.
- 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן עם שום וצ'ילי ומאדים דקה או עד שעולה ריח.
- 3. מוסיפים פפריקה או אריסה ורסק עגבניות ואחרי ערבוב תוך כדי טיגון, פותחים את מחית התבלינים שהתקבלה עם מים. מתבלים וטועמים. מוודאים שהרוטב טעים. מוסיפים את הירקות ושאר התבלינים.
- 4. מכינים את הקציצות ומבשלים ברוטב: יוצרים קציצות אובליות ומניחים ברוטב, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה במשך כחצי שעה.
- 5. אפשר להוסיף לרוטב ירקות אביביים כמו אפונה, פול או תרד טורקי.