מתכונים חמים

קציצות בורי ברוטב פלפלים

נמאס לכם כבר מהגפילטע פיש? קבלו את הגרסה העדכנית והטעימה במיוחד של אורלי פלאי ברונשטיין: קציצות דגים עסיסיות ומלאות ארומה וטעמים.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קציצות דגים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-30 קציצות:
  • 700 גרם פילה דג לבן טחון גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס פירורי מצה או לחם
  • 2 ביצים
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
  • קליפת לימון מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6-3 שיני שום כתושות
  • 1-1/2 פלפל צ'ילי פרוס
  • 1 כף פפריקה או אריסה
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1 גבעול סלרי פרוס
  • 2 פלפלים (אדום וצהוב) חתוכים לקוביות
  • מלח
  • 1 כפית קימל טחון או כף עראק (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה. שומרים במקרר מכוסה.
  • 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן עם שום וצ'ילי ומאדים דקה או עד שעולה ריח.
  • 3. מוסיפים פפריקה או אריסה ורסק עגבניות ואחרי ערבוב תוך כדי טיגון, פותחים את מחית התבלינים שהתקבלה עם מים. מתבלים וטועמים. מוודאים שהרוטב טעים. מוסיפים את הירקות ושאר התבלינים.
  • 4. מכינים את הקציצות ומבשלים ברוטב: יוצרים קציצות אובליות ומניחים ברוטב, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה במשך כחצי שעה.
  • 5. אפשר להוסיף לרוטב ירקות אביביים כמו אפונה, פול או תרד טורקי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully