- 1. חותכים את הקרפיון לפרוסות, ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות, לשימוש בהמשך).
-
- 2. מוציאים מהדג את כל העצמות שאפשר, וטוחנים (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר, יחד עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
-
- 3. מעבירים את הדג הטחון לקערה. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה ו-2 ביצים חיות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
-
- 4. יוצרים קציצות בגודל בינוני, ועוטפים אותן בעור של הדג, שקילפנו בתחילת ההכנה.
-
- 5. מרפדים סיר בבצל שנותר (פרוס), טבעות גזר ועלי דפנה. מסדרים עליהם את קציצות הדג.
-
- 6. מוסיפים עוד כפית וחצי סוכר, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי הקציצות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כשעתיים.
-
- 7. מסדרים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב מהסיר.
-
- 8. מעבירים למקרר למשך לילה, עד שהרוטב נקרש.
-
- 9. מומלץ להגיש בליווי גזרים מבושלים וחזרת ביתית חריפה. ניתן לקשט את הדג עם הגזר, ששימש כמצע לדגים בסיר.