וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גפילטע פיש מושלם מקרפיון

במיוחד לכבוד חג הפסח הקרב ובא (אבל לא רק): מסעדת "סנדר" מציגה את המתכון שלה למנה הכי ידועה של החג- הגפילטע פיש, שבלעדיו חג פסח פשוט לא יכול להיות מושלם.

מתכון מאת: זמי שרייבר, מערכת וואלה

גפילטע פיש במסעדת סנדר. בועז לביא,
גפילטע פיש במסעדת סנדר/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1 קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים חיות
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם קמח מצה
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הקרפיון לפרוסות, ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות, לשימוש בהמשך).
  • 2. מוציאים מהדג את כל העצמות שאפשר, וטוחנים (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר, יחד עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
  • 3. מעבירים את הדג הטחון לקערה. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל, קמח מצה ו-2 ביצים חיות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
  • 4. יוצרים קציצות בגודל בינוני, ועוטפים אותן בעור של הדג, שקילפנו בתחילת ההכנה.
  • 5. מרפדים סיר בבצל שנותר (פרוס), טבעות גזר ועלי דפנה. מסדרים עליהם את קציצות הדג.
  • 6. מוסיפים עוד כפית וחצי סוכר, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי הקציצות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כשעתיים.
  • 7. מסדרים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב מהסיר.
  • 8. מעבירים למקרר למשך לילה, עד שהרוטב נקרש.
  • 9. מומלץ להגיש בליווי גזרים מבושלים וחזרת ביתית חריפה. ניתן לקשט את הדג עם הגזר, ששימש כמצע לדגים בסיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully