וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גפילטע פיש בדבש

מה קורה כשמנסים לשלב קצת דבש מהתפוח של ראש השנה עם הגפילטע המסורתי? מקבלים את המנה המתוקה הזו, של מסעדת "סנדר".

מתכון מאת: מערכת וואלה

גפילטע פיש של מסעדת סנדר.
גפילטע פיש של מסעדת סנדר

מצרכים למתכון

  • קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים חיות
  • 100 גר' קמח מצה 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש דבורים טהור
  • מלח על פי הטעם
  • 2 עלי דפנה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).
  • 2. מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
  • 3. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, מלח, פלפל וקמח המצה ו-2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.
  • 4. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים.
  • 5. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי.
  • 6. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully