- 1. מפלטים את הפורל ומנקים מעור ועצמות. שומרים את העור בצד. טוחנים את פרוסות הדג במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
-
- 2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים כפית וחצי סוכר, קמח מצה, 2 ביצים טריות, חצי כפית פלפל ומלח לפי הטעם. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
-
- 3. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ועוטפים אותן בעור הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.
-
- 4. מכניסים את הקציצות לסיר רחב כשבתחתיתו מניחים בצל, גזרים פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעתיים.
-
- 5. מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים עליהן את הרוטב שנותר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
-
- 6. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה. בעת ההגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.