וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הגפילטע של חיים כהן

השף חיים כהן עושה סדר קהילתי בנווה צדק, ובמיוחד לכבודו הוא מכין את הגרסה שלו לגפילטע פיש המסורתי. חשוב בעיקר לזכור ללוש היטב את התערובת כדי שתהיה אחידה ולא תתפרק.

מתכון מאת: חיים כהן, מערכת וואלה

חוות צוק המעדניה. אפיק גבאי
חוות צוק המעדניה

מצרכים למתכון

  • ל-8-10 מנות:
  • 1 ק"ג בשר קרפיון טחון, ללא עצמות (שומרים את הראש והאדרות בצד)
  • 1 בצל גדול, קלוף ומגורר (או טחון)
  • מלח, פלפל שחור וקמצוץ סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח מצה
  • 1 דג קרפיון, פרוס לפרוסות בעובי כ – 1 ס"מ
  • לבישול:
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים
  • מלח, פלפל שחור וקמצוץ סוכר

אופן ההכנה

  • 1. לשים היטב את בשר הדג, הבצל, התבלינים, הביצים וקמח המצה. ממלאים את ראשי שני הדגים ואת פרוסות הדג בעיסה ומיישרים את המילוי כך שלא יבלוט מעבר למעטפת. מכינים קציצות מיתרת העיסה.
  • 2. שמים את הבצלים והגזרים הפרוסים בסיר רחב ושטוח (אם הסיר אינו גדול דיו, משתמשים בשני סירים, ומניחים בכל סיר רק שכבה אחת של דגים ממולאים). מוסיפים את אדרות הדג שבשרו נטחן. מוסיפים מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מסדרים את הפרוסות הממולאות, הראשים והקציצות בסיר ומוסיפים מים רותחים כך שהדגים יהיו מכוסים. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי. מצננים ומאחסנים את הדגים בנפרד מהרוטב. מגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully