וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קניידעלך

מתחילים לעשות סדר בכופתאות

מתכון מאת: מערכת וואלה

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-18 כופתאות גדולות:
  • 4 ביצים
  • 4 כפות שמן
  • 8 כפות מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור
  • 5 כפות גדושות קמח מצה

אופן ההכנה

  • 1. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים את המים בהדרגה ותוך טריפה גם את המלח והפלפל. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה ורכה. מניחים בצד ל- 10–15 דקות.
  • 2. מרתיחים מים בסיר רחב וגדול ומוסיפים מלח. מכינים קערית עם מים רותחים בצד.
  • כשהמים מבעבעים בעדינות, טובלים כף (או כפית, אם רוצים כופתאות יותר קטנות) במים הרותחים, לוקחים בעזרתה מהבלילה ומחליקים לתוך המים. ממשיכים כך עם שאר הבלילה.
  • 3. מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. הכופתאות תופחות מאוד. מוציאים ומניחים על מגש.
  • לפני ההגשה מחממים שוב במרק הרותח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully