מרק אפונה וסלרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 2 ליטר ציר עוף
- 1/2 קילו אפונה טרייה
- 4 עלי סלרי קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- מיץ מ-1/2 לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מאדים את האפונה 5-6 דקות בסיר עם מים רותחים, ומעבירים למי קרח, על מנת לשמור על צבעה הירוק והרענן.
- 2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, וכמטגנים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם שקופים.
- 3. מוסיפים את ציר העוף, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הסלרי ואת האפונה. מבשלים כרבע שעה על אש בינונית.
- 4. מתבלים במלח ובפלפל לבן, ורק אחרי שמכבים מוסיפים את מיץ הלימון.
- טיפ: ניתן להוסיף למרק גם קוביות של חזה עוף, ולבשלן בשלב הרתחת הציר.