מרק אפונה וסלרי

מתכון מאת: עומאר עילוואן, מערכת וואלה!
מתכוני אפונה ירוקה בחג' כחיל. נמרוד סונדרס
מתכוני אפונה ירוקה בחג' כחיל

מצרכים

  • ל-5-6 מנות:
  • 2 ליטר ציר עוף
  • 1/2 קילו אפונה טרייה
  • 4 עלי סלרי קצוצים דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את האפונה 5-6 דקות בסיר עם מים רותחים, ומעבירים למי קרח, על מנת לשמור על צבעה הירוק והרענן.
  • 2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, וכמטגנים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם שקופים.
  • 3. מוסיפים את ציר העוף, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הסלרי ואת האפונה. מבשלים כרבע שעה על אש בינונית.
  • 4. מתבלים במלח ובפלפל לבן, ורק אחרי שמכבים – מוסיפים את מיץ הלימון.
  • טיפ: ניתן להוסיף למרק גם קוביות של חזה עוף, ולבשלן בשלב הרתחת הציר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully