פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מרק אורז ואפונה

      דנית סולומון חולקת מתכון מתוך הספר 'מרק חם', ובו היא לוקחת מרק אפונה ריחני וטעים, והופכת אותו לתבשיל חורפי בלתי נשכח שיחמם לכם את הבית.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק אורז ואפונה (יח
      מרק אורז ואפונה (יח"צ)

      מצרכים

      • ל?4 מנות:
      • 25 גרם חמאה
      • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
      • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
      • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
      • 1 שן שום כתושה
      • ⅔ כוס אורז ריזוטו או אורז עגול
      • 6 כוסות מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)
      • מלח
      • 300 גרם (כ?2 כוסות) אפונה עדינה
      • קפואה, מופשרת
      • ½ כוס גבינת פרמזן (או פיקורינו) מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את החמאה ואת השמן בסיר מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת השום ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
      • 2. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את המרק, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
      • 3. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ובוחשים פנימה את הגבינה המגוררת. טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך.
      • 4. מגישים מיד. (הערה: אם נותנים למרק לעמוד, האורז סופג לתוכו את כל הנוזלים. זה עדיין טעים, אבל קשה לקרוא לזה מרק.)

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -