וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אורז ואפונה

דנית סולומון חולקת מתכון מתוך הספר 'מרק חם', ובו היא לוקחת מרק אפונה ריחני וטעים, והופכת אותו לתבשיל חורפי בלתי נשכח שיחמם לכם את הבית.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק אורז ואפונה.
מרק אורז ואפונה

מצרכים למתכון

  • ל?4 מנות:
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • ⅔ כוס אורז ריזוטו או אורז עגול
  • 6 כוסות מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)
  • מלח
  • 300 גרם (כ?2 כוסות) אפונה עדינה
  • קפואה, מופשרת
  • ½ כוס גבינת פרמזן (או פיקורינו) מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את החמאה ואת השמן בסיר מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת השום ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
  • 2. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את המרק, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
  • 3. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ובוחשים פנימה את הגבינה המגוררת. טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך.
  • 4. מגישים מיד. (הערה: אם נותנים למרק לעמוד, האורז סופג לתוכו את כל הנוזלים. זה עדיין טעים, אבל קשה לקרוא לזה מרק.)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully