מרק אורז ואפונה
דנית סולומון חולקת מתכון מתוך הספר 'מרק חם', ובו היא לוקחת מרק אפונה ריחני וטעים, והופכת אותו לתבשיל חורפי בלתי נשכח שיחמם לכם את הבית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל?4 מנות:
- 25 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- ⅔ כוס אורז ריזוטו או אורז עגול
- 6 כוסות מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)
- מלח
- 300 גרם (כ?2 כוסות) אפונה עדינה
- קפואה, מופשרת
- ½ כוס גבינת פרמזן (או פיקורינו) מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מחממים את החמאה ואת השמן בסיר מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת השום ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה.
- 2. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את המרק, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
- 3. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ובוחשים פנימה את הגבינה המגוררת. טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך.
- 4. מגישים מיד. (הערה: אם נותנים למרק לעמוד, האורז סופג לתוכו את כל הנוזלים. זה עדיין טעים, אבל קשה לקרוא לזה מרק.)