- 1. מכינים פסטו: להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולזלף באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 2. בסיר רחב לטגן את הבצל עם רבע כוס שמן זית, להוסיף את היין ולהביא לרתיחה.
-
- 3. להוסיף את שאר המרכיבים מלמד הפסטו , להביא לרתיחה . להנמיך את הלהבה ולבשל עד שהאפונה רכה (אל דנטה) לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק אך לא חלק מידי, אני אוהב להרגיש שיש אפונה גרוסה במרק.
-
- 4. להחזיר ללהבה נמוכה ולהוסיף את הפסטו. לערבב בעדינות ולהגיש בקערת מרק.
-
- 5. לקישוט המנה אפשר להשתמש בגבינת ברי צעירה: לחתוך גבינת ברי לקוביות או משולשים קטנים, לצפות בביצה טרופה ובפירורי לחם, לטגן בשמן זית חם מאוד עד שהציפוי זהוב. רגע לפני ההגשה להניח מספר קוביות גבינה במרק ולהגיש