מתכונים חמים

מרק אפונה עם פסטו וגבינת ברי מטוגנת

מתכון של שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו בנחלה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק אפונה ופסטו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 סועדים:
  • 1 קילו אפונה (אפשר קפואה)
  • 2 בצלים קצוצים
  • חצי סנטימטר ג'ינג'ר
  • 10 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה
  • כף מלח ים
  • כוס יין לבן יבש
  • ליטר מים רתוחים
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • לפסטו:
  • צרור בזיליקום
  • כוס שמן זית משובח
  • 100 גרם צנובר קלוי
  • 100 גרם פרמג'נו
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים פסטו: להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולזלף באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2. בסיר רחב לטגן את הבצל עם רבע כוס שמן זית, להוסיף את היין ולהביא לרתיחה.
  • 3. להוסיף את שאר המרכיבים מלמד הפסטו , להביא לרתיחה . להנמיך את הלהבה ולבשל עד שהאפונה רכה (אל דנטה) לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק אך לא חלק מידי, אני אוהב להרגיש שיש אפונה גרוסה במרק.
  • 4. להחזיר ללהבה נמוכה ולהוסיף את הפסטו. לערבב בעדינות ולהגיש בקערת מרק.
  • 5. לקישוט המנה אפשר להשתמש בגבינת ברי צעירה: לחתוך גבינת ברי לקוביות או משולשים קטנים, לצפות בביצה טרופה ובפירורי לחם, לטגן בשמן זית חם מאוד עד שהציפוי זהוב. רגע לפני ההגשה להניח מספר קוביות גבינה במרק ולהגיש

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully