לביבות אפונה

מתכון של קייטרינג ליאורה קרן

מתכון מאת: ליאורה קרן, מערכת וואלה!
לביבות אפונה של קייטרינג ליאורה קרן. צלם דניאל לילה,
לביבות אפונה של קייטרינג ליאורה קרן(צילום: צלם דניאל לילה)

מצרכים

  • ללביבות:
  • 800 גרם אפונה ירוקה קפואה
  • כפית חמאה רכה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות עלי נענע קצוצים דק (לא מוכרחים)
  • לציפוי:
  • קמח מתובל במלח ופלפל
  • 2 ביצים טרופות
  • כ – 50 גרם שקדים קצוצים דק
  • 50 גרם פרורי לחם
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים אפונה במים מומלחים כ – 15 דקות. מסננים ומרסקים בבלנדר.
  • 2. מעבירים דרך מסננת, כדי להפריד את הקליפות.
  • 3. מחזירים לסיר, מוסיפים חמאה ומבשלים כ – 8 דקות או עד שהמחית יבשה. מורידים מהאש ובוחשים פנימה חלמון (אפשר גם את עלי הנענע) ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מכניסים למקרר לחצי שעה עד שהמחית מתקשה.
  • 5. לוקחים 3 קערות – עם ביצים טרופות, שקדים קצוצים עם פרורי לחם וקמח מתובל.
  • 6. יוצרים כ – 12 לביבות. טובלים אותן בקמח, בביצים ובפרורי הלחם עם השקדים לפי סדר זה.
  • 7. מחזירים למקרר לעוד כחצי שעה ומטגנים בשמן עמוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully