סלט כרובית בטחינה שקשה להפסיק לאכול
אמנם סלט קטן וצנוע, אך כשאוכלים ממנו אי אפשר להפסיק, וגם קשה לשכוח את הטעם המופלא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ראש כרובית
- כף חומץ רגיל
- שמן זית לטיגון
- 1 כוס טחינה גולמית
- ¼ כוס מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. משרים בקערת מים עם מעט חומץ, לסילוק המזיקים. שוטפים ומסננים. מייבשים.
- 2. מחממים במחבת שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מעבירים לנייר סופג לסילוק עודפי השמן.
- 3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים, כדי לדלל אותה.
- 4. מעבירים את פרחי הכרובית המטוגנים לקערה, יוצקים עליהם את הטחינה, ומערבבים היטב. מסדרים בצלחת הגשה ומגישים מיד.