פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט כרובית בטחינה שקשה להפסיק לאכול

      אמנם סלט קטן וצנוע, אך כשאוכלים ממנו – אי אפשר להפסיק, וגם קשה לשכוח את הטעם המופלא

      12 מדרגים / 3.03 כוכבים

      סלט כרובית בטחינה (יח
      סלט כרובית בטחינה (יח"צ)

      מצרכים

      • 1 ראש כרובית
      • כף חומץ רגיל
      • שמן זית לטיגון
      • 1 כוס טחינה גולמית
      • ¼ כוס מיץ לימון
      • 1/2 כפית מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. משרים בקערת מים עם מעט חומץ, לסילוק המזיקים. שוטפים ומסננים. מייבשים.
      • 2. מחממים במחבת שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מעבירים לנייר סופג לסילוק עודפי השמן.
      • 3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים, כדי לדלל אותה.
      • 4. מעבירים את פרחי הכרובית המטוגנים לקערה, יוצקים עליהם את הטחינה, ומערבבים היטב. מסדרים בצלחת הגשה ומגישים מיד.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -